Tilbage
Frisk grønkålssalat

Frisk grønkålssalat

Ingredienser

  • 200 g. hakket grønkål
  • 200 g. snittet savojkål
  • 2 fintsnittet rødløg
  • 1 granatæble
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 100 g. mandler, ristede
  • Evt. 1 æble i tynde skiver eller 1 appelsin i både
  • Marinade:
  • 1,5 spsk. grov sennep
  • 1,5 spsk. honning
  • 3 spsk. hindbæreddike eller anden frugteddike
  • 8 spsk. olie
  • Havsalt og peber

Instruktioner

  1. Fjern de yderste grønne blade fra savojkålen, og rib grønkålen. Snit de to slags kål så fint som muligt. Kom kålen i koldt vand, for at trække sprødhed.
  2. Snit rødløget, og brug en ske til at slå kernerne ud af granatæblet.
  3. Rist sesamfrøene på en varm pande til de er gyldne.
  4. Mandlerne ristes efterfølgende i krydderier efter smag (fx sukker, koriander og chili).
  5. Bland marinaden sammen og smag til med et stykke kål.
  6. Bland grønkål, savojkål, løg, granatæble og sesam sammen (+ evt. æbleskiver eller appelsinbåde).
  7. Hæld marinaden over kålen, og drys med de ristede kryddermandler lige før servering. Kålblandingen kan med fordel trække i marinaden nogle timer før den serveres.
Gothenborg | Gothenborgvej 3, 8653 Them  | Tlf.: 20 43 80 14 | lone@gothenborg.dk
Landkøkken   *     Gårdbutik