Fjerkræ som i gamle dage

Gothenborg opdrætter økologisk frilandsfjerkræ og har gjort det siden 1996. Vi har stærke principper omkring dyrevelfærd og økologi, og det giver en ypperlig smag – og tilmed en god smag i munden.

Naturligt sunde og velsmagende

Fuglene får lov til at vokse langsomt og naturligt på mark og i skovbund henover sommeren, når græsset er i vækst. De får et tilskud af økologisk foder. Gothenborgs fjerkræ lever et naturligt, aktivt udeliv på kløvermarkerne og skovbunden omkring gården, og er derfor sunde med et naturligt stærkt immunforsvar. Det spirende græs sammen med motion og bevægelse giver glade, velnærede dyr og uforlignelig smag og struktur til kødet.
 
Derfor er Gothenborg fjerkræ altid på frost. Vi slagter de sidste hold i oktober, når vejret ikke længere indbyder til aktivt udeliv for vores sunde fjerkræ.

Markerup slagteri

Her på Gothenborg er god dyrevelfærd ikke kun frie udearealer og økologisk foder. Det er også nænsom transport til slagteriet og en ordentlig behandling af kødet med respekt for den mad, som dyret er blevet til. Derfor kører vi vores kyllinger, gæs og kalkuner til Markerup Slagteri, som ligger 2 timers kørsel fra Them. Dyrene indfanges sidst på aftenen, kører herfra ved midnatstid og klar til slagt kl. 4.00 næste morgen. Lone er altid med fordi hun følger sine dyr hele vejen.

Håndslagtes nænsomt

Slagteriet i Markerup holder til på en gård på størrelse med Gothenborg. Her opdrætter de frilandsgæs. Slagteriet opstod ud fra ønsket om at administrere hele kødproduktionen selv – i stedet for at sende sine fjerkræ til store industrislagterier, som ikke har samme respekt for dyr og mad. Markerup Slagteri har en beundringsværdig orden, hygiejne og styring, som ikke findes lige. Alt fjerkræ håndslagtes og får en meget nænsom behandling. Alle processer går langsomt og tager den tid, det skal tage for at behandle kødet ordentligt. Et lille privat slagteri med høj slagte kvalitet.

Arbejdet med dyr og mad kræver respekt

Vi er på Gothenborg særligt glade for Markerup, fordi vores dyr og det kød, der kommer ud af dem, er blevet behandlet så flot. Indmaden er håndrenset og puttet i pose, parteringen er fin, og det hele er pænt vakuumpakket. Derudover er alt dyrelægekontrolleret og mærket. Vi har tidligere erfaringer med andre slagterier, hvor kvaliteten ikke har levet op til vores standard. Det vil aldrig ske på Markerup, fordi deres kerneværdier er, at arbejdet med både dyr og mad kræver respekt.
 
Gothenborg fjerkræ er ægte frilandsopdræt - flot kødfylde og ægte ren smag af fjerkræ, som i de gamle dage.
Gothenborg | Gothenborgvej 3, 8653 Them  | Tlf.: 20 43 80 14 | lone@gothenborg.dk
Landkøkken   *     Gårdbutik