Gothenborg kyllingen - økologisk kylling

Gothenborg Skovkyllinger

De sort/brune Skovkyllinger fra   Gothenborg er en helt ny race i Danmark – og Gothenborg er de eneste, som har fået lov at ruge kyllingerne herhjemme i samarbejde med Top æg. Skovkyllingen er helt speciel, fordi den ynder selv at finde sin mad i det fri. Den har det bedst på frie arealer og opsøger oftest skoven i sin søgen efter mad. Skovkyllingernes hus står derfor også tæt op ad skoven, og kyllingerne lever næsten udelukkende i skovbunden, når de har forladt varmelampen.
 
Skovkyllingen er en smuk fugl med en sortbrun fjerdragt og lange stærke sorte ben. Skovkyllingen får lov til at vokse sig stor og saftig i 90 dage, inden den bliver slagtet. Den længere levetid og den aktive færden i skoven giver kødet en fast struktur, mindre stegesvind og fantastisk smag. Skovkyllingen skal ligesom Gothenborg Kyllingen langtidssteges og serveres med tilbehør og kærlighed.
 
Den nye Gothenborg Skovkylling er blevet modtaget med kyshånd:
 
Der er ingen vej tilbage!
Efter en søndagsfrokost med en enestående Gothenborg-kylling på 2,3 kg, har vi overgivet os.
For altid.

Smagspanelet bestod af os to forældre, to voksne døtre, en svigersøn og de to mest kritiske - en syvårig og en toårig. Altså syv sultne på smagsbedømmelsesmission.
Det smagte vidunderligt.
Vi smovsede.
Der var rigeligt.
Alle blev fjerne i blikket.
Og alle var enige om, at det er vores fjerkræfremtid.

Det er nu ikke fordi, vi indtil nu har guffet konventionelle kyllinger.
Aldrig i livet, de sidste 5-7 år.
Kun sydfranske skovkyllinger.

Men nix.
Det er slut nu.
Fremover hersker Gothenborg.
Måske lidt sjældnere end franskmændene, men bedre og med god samvittighed.

Så altså, tak fordi du/I tager ansvar for os andre og giver en dejlig valgmulighed. Vær stolt af det!
 
De venligste hilsner Dorthe Viemose

Gothenborg Kyllingen

Gothenborgs kyllinger er en langsomt voksende race af flotte cremefarvede fugle med stærke ben. En Gothenborg økologisk kylling fedes ikke kunstigt op eller pumpes med ”neutralmarinering”. Fuglene får lov til at vokse sig naturlig store og saftige i løbet af 75-80 dage på vores grønne marker (konventionelle kyllinger drives frem på 33 dage). Den længere levetid giver en fastere struktur i kødet, som betyder at svindet under stegning er mindre, men også at man skal påregne længere stegetid end normalt.

Gothenborg fjerkræ er ægte frilandsopdræt - flot kødfylde og ægte ren smag af fjerkræ, som i de gamle dage.

Du kan købe kyllingerne hele eller i forskellige udskæringer i vores gårdbutik, direkte til døren eller hos vores forhandlere over hele landet.
 
Gothenborg | Gothenborgvej 3, 8653 Them  | Tlf.: 20 43 80 14 | lone@gothenborg.dk
Landkøkken   *     Gårdbutik