Surdejskursus med Lone Hedegaard 29. marts – kl. 17-20

Tag med Lone Hedegaard i vores økologiske Landkøkken og lær og bag et godt surdejsbrød. Lone Hedegaard er medstifter og direktør på den økologiske bondegård Gothenborg ved Silkeborg. Lone har erfaring indenfor ernæring og sundhed og er uddannet kostvejleder. Hun vil på dette kursus tage dig med helt ned og nørde forskellige kornsorter og deres

Økologisk Skovkylling til 3 dage

Vores økologiske skovkyllinger er store og flotte, og kan give mad til flere dage. Se med her hvordan: Dag 1: Helstegt kylling Tag den hele kylling og gnid den i f.eks. kryddersalt fra vores landkøkken. Læg den i et ovnfastfad eller i en gryde med låg med lidt olie og vand eller endnu bedre lidt

Brunch på Gothenborg

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland. Brunchen skifter indhold efter sæson, men indeholder blandt andet vores eget økologiske fjerkræ og lækre friske produkter fra lokalområdet Alt er hjemmelavet fra bunden, og både kornet og kaffen friskmalet fra Gothenborgs gårdbutik Tag familien med i landlige og hyggelige rammer, hvor der

Surdejs rugbrød

Et hjemmelavet rugbrød er både meget sundere og billigere end dem du køber i supermarkedet. Her på Gothenborg bager vi et godt smagfuldt rugbrød – syntes vi selv. Vi Håber du har lyst til at bage med. Denne opskrift giver 2 store rugbrød. Du kan enten vælge at fryse den ene, eller halvere portionen, hvis

Filopakker med kyllingehjerter

Filopakker med kyllingehjerter med blå ost og æbler Du skal bruge 4 Gothenborg kyllingehjerter1 spsk. smør1 fed hvidløg1 pakke firkantet filodej (kan købes i diverse asiatiske shops)40 g blå skimmelost, f.eks. gorgonzola, roquefort, thise blue eller le bleu. 1 æble i små tern 1 dl mørk øl Sådan gør du Maizena og vand blandet sammen Rens hjerterne for blodrester

Ande/kyllingelevermousse

Ande/kyllingelevermouse med sprød rugbrødskiks Du skal bruge Ande/kyllingelevermouse  300 g Gothenborg kyllinge- eller andelever1 spsk. smør3-4 kviste timian 3 spsk. cognacsalt og peber4 spsk. creme fraiche1 spsk. vand1 ½ persillerod 2 spsk. frisk revet peberrodSaft og skal fra ¼ appelsin1 spsk. olieSalt og peber  Sprød rugbrødkiks (To tapas-anretninger pr. mand)2 skiver rugbrød1 tsk olivenolieSalt    Sådan gør

Andevinger som hotwings

Kødfulde andevinger fra Gothenborg er meget velegnet til supplement til andestegen eller bare stegte andevinger til en dejlig middag.  De smager fantastisk! Del den hele andevinge i 3 dele. Den yderste spids kasseres.De 2 andre dele gnides med salt og lægges i et ildfast fad.Hæld fond eller fedt ved og steg dem i 4-5 timer ved

Stegevejledning Gothenborg and

Vores gode økologiske ænder er opdrættet under åbent himmel, med frisk græs og kløver at hygge sig med. Vi vil gerne have du bruger tid på at tilberede din and, ligesom vi har brugt tid på at opdrætte den. <3 Tø anden langsomt op i køleskabet, gerne i 2 dage, og steg den i oven

Grillet økologisk andebryst

Sommeren er over os, og vi kunne ikke selv modstå tanken om et sprødt grillet andebryst på grillen. Det gik – hvis vi selv skal sige det; mægtigt godt! Sprødt på skindet og rosa i midten. Skåret tyndt, på en sprød frisk fyldig salat, med et godt surdejsbrød til – så skal vi ikke bede

Krydrede kyllinge- eller kalkundeller på spyd med ovnbagte pastinakker og tomatchutney

(4 pers) Ingredienser: Krydrede kyllinge- eller kalkundeller på spyd: – 500 g Gothenborgs økologiske hakkede kyllinge- eller kalkunkød – 1 peberfrugt i små tern (gerne ½ rød og en ½ gul) – 1 løg, finthakket – 2 fed hvidløg, presset/finthakket – 2 tsk. røget paprika – 1 tsk. gurkemeje – 1 rød chili, finthakket –

Brunch på Gothenborg

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland. Brunchen skifter indhold efter sæson, men indeholder blandt andet vores eget økologiske fjerkræ og lækre friske produkter fra lokalområdet Alt er hjemmelavet fra bunden, og både kornet og kaffen friskmalet fra Gothenborgs gårdbutik Tag familien med i landlige og hyggelige rammer, hvor der

Læs mere...

Ande/kyllingelevermousse

Ande/kyllingelevermouse med sprød rugbrødskiks Du skal bruge Ande/kyllingelevermouse  300 g Gothenborg kyllinge- eller andelever1 spsk. smør3-4 kviste timian 3 spsk. cognacsalt og peber4 spsk. creme fraiche1 spsk. vand1 ½ persillerod 2 spsk. frisk revet peberrodSaft og skal fra ¼ appelsin1 spsk. olieSalt og peber  Sprød rugbrødkiks (To tapas-anretninger pr. mand)2 skiver rugbrød1 tsk olivenolieSalt    Sådan gør

Læs mere...

Krydrede kyllinge- eller kalkundeller på spyd med ovnbagte pastinakker og tomatchutney

(4 pers) Ingredienser: Krydrede kyllinge- eller kalkundeller på spyd: – 500 g Gothenborgs økologiske hakkede kyllinge- eller kalkunkød – 1 peberfrugt i små tern (gerne ½ rød og en ½ gul) – 1 løg, finthakket – 2 fed hvidløg, presset/finthakket – 2 tsk. røget paprika – 1 tsk. gurkemeje – 1 rød chili, finthakket –

Læs mere...