Ande/kyllingelevermousse

Ande/kyllingelevermouse med sprød rugbrødskiks

Du skal bruge

Ande/kyllingelevermouse 

300 g Gothenborg kyllinge- eller andelever
1 spsk. smør
3-4 kviste timian 
3 spsk. cognac
salt og peber
4 spsk. creme fraiche
1 spsk. vand
1 ½ persillerod 
2 spsk. frisk revet peberrod
Saft og skal fra ¼ appelsin
1 spsk. olie
Salt og peber 

Sprød rugbrødkiks

(To tapas-anretninger pr. mand)
2 skiver rugbrød
1 tsk olivenolie
Salt 

 

Sådan gør du:

Skræl persilleroden og kog den mør i en gryde med vand. Blend den til en glat masse.

Dup leveren tør med køkkenrulle og fjern eventuelle sener og hinder. Brun leveren i smør ved høj varme på en pande.

Dæmp varmen, tilsæt timian og steg leveren færdig i 7-8 minutter. Hæld cognac på panden og flambér leveren, inden den tages af panden og afkøles.

Kom leveren i en blender sammen med persillerod og tilsæt langsomt creme fraiche og vand, indtil moussen har en blød og glat konsistens. Den må gerne være lidt ekstra blød, da den vil sætte sig, når den stilles på køl.

Smag til med peberrod, appelsinskal og -saft samt salt og peber.  

Sprød rugbrødskiks: Pensl rugbrødet med olivenolie og drys med salt. Skær hvert rugbrød i fire skrå stykker, så der bliver otte små trekanter. Bag stykkerne af rugbrød i ovnen ved 200 grader i ca. 5-10 minutter. Hold øje med dem undervejs og tag dem ud, når de er sprøde og gyldne.