Tilbage
Saftig citronkage

Saftig citronkage

Børnene vil juble over denne saftige citronkage!

Ingredienser

  • 3 æg
  • 200 gr. rørsukker
  • 150 gr. økologisk smør
  • revet skal af 1 økologisk citron
  • 180 gr. sigtet spelt
  • 1 tsk. bagepulver
  • lage:
  • 150 gr. flormelis
  • 1 spk. vand
  • saft af en stor citron
  • Pynt:
  • sigtet flormelis

Instruktioner

  1. Pisk æg og rørsukker skummende.
  2. Tilsæt citronskal og det smeltede, afsvalede smør skiftevis med melet,
  3. der er blandet med bagepulver.
  4. Hæld dejen i en velsmurt let raspet springform (ca. 20 cm.) og bag kagen
  5. midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter til den er gennembagt.
  6. Tag kagen ud, prik huller med en stegegaffel jævnt over hele overfladen.
  7. Varm flormelis, vand og citronsaft til flormelis er smeltet, hæld lagen over
  8. kagen og lad den afkøle.
  9. Lagen skal løbe ned i hullerne.
  10. Sigt flormelis over.
  11. God fornøjelse!
Gothenborg | Gothenborgvej 3, 8653 Them  | Tlf.: 20 43 80 14 | lone@gothenborg.dk
Landkøkken   *     Gårdbutik