Fjerkræ

Gothenborgs økologiske frilandsfjerkræ

Her på siden kan du læse lidt om vores forskellige dyr som vi opdrætter her på gården.
Klik ind på det dyr, du gerne vil vide mere om, eller læs lidt mere om Gården og udviklingen til hvor vi er i dag.

Mød Lone og Lars Hedegaard og deres økologiske fjerkræ

Gothenborg økologisk fjerkræ – i en klasse for sig
På Gothenborg har vi siden 1997 bestræbt os på at finde en metode, hvorpå vi kan opdrætte dyr som lever et liv så tæt på deres naturlige element, som vi ser muligt.

Gennem årene har vi været på en rejse, der den dag i dag har givet os bevidsthed og erfaring om, hvordan fjerkræ kan leve og vokse naturligt, samtidig med at kvaliteten af kødet bliver helt ud over det sædvandlige.

Det hele startede i 1992 hvor vi købte det nedlagte landbrug Gothenborg. Det var et godt sted for vores børn at vokse op.

I 1997 lagde vi vores 25 ha om til økologisk drift, og blev samtidig tændt på ideen om at producere økologisk fjerkræ på gården. Økologiske kyllinger var ikke en vare, man på det tidspunkt så hverken i supermarkederne, hos slagtere, købmænd eller som en råvarer til restauranterne. Det fandtes ikke dengang. Vores ide var at kombinere værdierne omkring økologi og dyrevelfærd til at producere en kylling med smag, kraft og god kødkvalitet.

Som årene er gået, er efterspørgslen på økologisk danskproduceret fjerkræ vokset generelt. Men for os er det essentielt hele tiden at arbejde ud fra, at det er dyrenes naturlige behov, kødkvaliteten og smagen, der er i centrum. Selvom vores virksomhed og produktion er vokset støt gennem årene, så har vi ikke i sinde at slække på vores værdier omkring opdræt af dyr i små hold, det gode og naturlige udeliv i sommerhalvåret og de langsomt voksende racer.

I dag mærker vi en stadig større efterspørgsel på vores fjerkræ. Vi producerer, som en af de få i landet, både økologiske kyllinger, ænder, kalkuner og gæs. Det er ægte frilands opdræt!