Gothenborgs økologiske frilandsfjerkræ

Her på siden kan du læse lidt om vores forskellige dyr som vi opdrætter her på gården.

Klik ind på det dyr, du gerne vil vide mere om, eller læs lidt mere om Gården og udviklingen til hvor vi er i dag.

Dansk økologisk lokalproduceret kylling lørdagskylling
Skovkylling
Bronzekalkuner fra Gothenborg tekst
Bronzekalkun
Økologiske ænder på mark
Ænder
fra Gothenborg
Gæs

Mød Lone og Lars Hedegaard og deres økologiske fjerkræ

Køb økologisk fjerkræ på webshoppen, i Gothenborgs Gårdbutik eller hos en af vores mange forhandlere

Gothenborg økologisk fjerkræ – i en klasse for sig

På Gothenborg har vi siden 1997 bestræbt os på at finde en metode, hvorpå vi kan opdrætte dyr som lever et liv så tæt på deres naturlige element, som vi ser muligt.

Gennem årene har vi været på en rejse, der den dag i dag har givet os bevidsthed og erfaring om, hvordan fjerkræ kan leve og vokse naturligt, samtidig med at kvaliteten af kødet bliver helt ud over det sædvandlige.

Det hele startede i 1992 hvor vi købte det nedlagte landbrug Gothenborg. Det var et godt sted for vores børn at vokse op.

I 1997 lagde vi vores 25 ha om til økologisk drift, og blev samtidig tændt på ideen om at producere økologisk fjerkræ på gården. Økologiske kyllinger var ikke en vare, man på det tidspunkt så hverken i supermarkederne, hos slagtere, købmænd eller som en råvarer til restauranterne. Det fandtes ikke dengang. Vores ide var at kombinere værdierne omkring økologi og dyrevelfærd til at producere en kylling med smag, kraft og god kødkvalitet.

Som årene er gået, er efterspørgslen på økologisk danskproduceret fjerkræ vokset generelt. Men for os er det essentielt hele tiden at arbejde ud fra, at det er dyrenes naturlige behov, kødkvaliteten og smagen, der er i centrum. Selvom vores virksomhed og produktion er vokset støt gennem årene, så har vi ikke i sinde at slække på vores værdier omkring opdræt af dyr i små hold, det gode og naturlige udeliv i sommerhalvåret og de langsomt voksende racer.

I dag mærker vi en stadig større efterspørgsel på vores fjerkræ. Vi producerer, som en af de få i landet, både økologiske kyllinger, ænder, kalkuner og gæs. Det er ægte frilands opdræt!

Landanden

Landanden er af racen Pekingand kaldes også dansk and, traditionel and eller maple leaf-and. Peking-anden er en svømmefugl. Derfor har den et lidt større fedtlag end andre racer, som giver et lidt større svind ved tilberedningen. I forhold til moskusanden er landanden lidt lysere i kødet, og anden vokser hurtigere end moskusen. Landanden ender typisk på 2400-3800 gram.

Mulardanden

Mulardand er ikke en egentlig anderace, men en krydsning mellem berberi-ænder og ænder der stammer fra gråænder, som oftest Peking eller Rouen. Mularden kombinerer den hurtige tilvækst fra Peking med en stor muskelmasse og det mere mørke, magre kød fra berberi-anden.

Mulard bruges typisk i mindre, økologiske produktioner. Vejer typisk 2500-3500 gram.

Den har en helt fantastisk smag og kødstruktur. Vi er meget stolte af vores økologiske Gothenborg mulardænder, og vil typisk anbefale denne. Vægtmæssigt lander den normalvis på 2500 – 3500 gram

I år laver vi omkring 7.000 økologiske, fritgående Mulardænder

Gæs

Gæs er helt specielle dyr, og vi nyder sådan at have gæs her på Gothenborg. De er rolige og fortrolige dyr. De snakker med hinanden både tidlig morgen og i løbet af dagen. Gothenborgs økologiske gæs har en naturlig lang levetid på næsten seks måneder i sommerhalvåret.

Gothenborg opdrætter hvert år 1.500 gæs.

Bronzekalkuner

Gothenborgs økologiske kalkun er en sort Bronzekalkun, som er en langsomt voksende race.
Den er særdeles god til at fouragere i det fri og finde føde på de grønne marker og i skovbunden.

Hvert år opdrætter vi 1.500 kalkuner.

Gothenborg Skovkyllinger

Gothenborgs økologiske, sorte Skovkylling er af racen Norfolk Black. I Danmark er vi de eneste producenter af Skovkyllinger.

Skovkyllingen er helt speciel, fordi den nyder at have sin daglige gang i skoven og finde sin mad i skovbunden. Skovkyllingerne får lov til at vokse sig stor og saftigt i 90 dage på de grønne arealer. Den længere levetid og den aktive færden i skoven er med til at give kødet en fast struktur, mindre stegesvind og en helt fantastisk smag.

På Gothenborg opdrætter vi i år (2018) 16.000 økologiske skovkyllinger fra marts til oktober.