Filopakker med kyllingehjerter med blå ost og æbler
Du skal bruge
4 Gothenborg kyllingehjerter
1 spsk. smør
1 fed hvidløg
1 pakke firkantet filodej (kan købes i diverse asiatiske shops)
40 g blå skimmelost, f.eks. gorgonzola, roquefort, thise blue eller le bleu.
1 æble i små tern
1 dl mørk øl
Sådan gør du
Maizena og vand blandet sammen
Rens hjerterne for blodrester og fjern eventuelle sener og hinder, hvis det er nødvendigt. Der kan sidde lidt blod i de to hjertekamre, så det er en god ide at presse forsigtigt på disse, så blodet presses ud. Steg hjerterne på en pande i smør ved høj varme sammen med hvidløg.
Efter 7-8 minutter tilsættes den mørke øl, og hjerterne tages af panden, når øllen er reduceret. Skær hjerter i mindre stykker.
Fold filodejen på midten, så den danner en rektangel.
Placer lidt hakket hjerte, æble og ost i passende mængder på midten af filodejen. Fold filodejen op om fyldet og tryk godt sammen om lukningen, så der dannes en lille pakke.
Smør en blanding af maizena og vand om lukningen. Dette hjælper med at holde filodejen sammen.
Sæt de små filopakker på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne.