Vi elsker et godt surdejsbrød! Har du ikke fået gang i en surdej, så kan du købe en til afhentning i Gårdbutikken her på webshoppen
Ingredienser (2-3 flutes):
- ½ liter vand
- ½ spsk. salt
- 1 tsk. sukker
- ½ dl hvedesurdej (eller en 1 dl af en tidligere dej)
- 150 g speltmel
- 250 g ølandshvedemel
- 250 g tipo 00
Fremgangsmåde:
Dag1:
- Opløs salt og sukker i vandet
- Tilsæt surdej og ælt godt igennem
- Tilsæt speltmelet og ælt.
- Tilsæt henholdsvis ølandshvedemel og tipo 00 mel lidt ad gangen, indtil dejen er lind.
Pas på dejen ikke bliver for tør. - Lad dejen hæve tildækket til næste dag.
Dag 2:
- Vend dejen ud på et bord drysset med groft mel.
- Hak med en dejskraber dejen i stykker til boller eller til aflange flutes.
- Bages i ovnen ved 230 grader i ca. 10-15 minutter afhængig af størrelse.