Ciabattabrød af spelt og ølandshvedemel

Vi elsker et godt surdejsbrød! Her finder du opskriften på et af dem! 

Ingredienser (2-3 flutes):

  • ½ liter vand
  • ½ spsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • ½ dl hvedesurdej (eller en 1 dl af en tidligere dej)
  • 150 g speltmel
  • 250 g ølandshvedemel
  • 250 g tipo 00

Fremgangsmåde:

Dag1:

  1. Opløs salt og sukker i vandet
  2. Tilsæt surdej og ælt godt igennem
  3. Tilsæt speltmelet og ælt.
  4. Tilsæt henholdsvis ølandshvedemel og tipo 00 mel lidt ad gangen, indtil dejen er lind.
    Pas på dejen ikke bliver for tør.
  5. Lad dejen hæve tildækket til næste dag.

Dag 2:

  1. Vend dejen ud på et bord drysset med groft mel.
  2. Hak med en dejskraber dejen i stykker til boller eller til aflange flutes.
  3. Bages i ovnen ved 230 grader i ca. 10-15 minutter afhængig af størrelse.
brunch i silkeborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.