Vores økologiske skovkyllinger er store og flotte, og kan give mad til flere dage.
Se med her hvordan:
Dag 1: Helstegt kylling
Tag den hele kylling og gnid den i f.eks. kryddersalt fra vores landkøkken. Læg den i et ovnfastfad eller i en gryde med låg med lidt olie og vand eller endnu bedre lidt fond i bunden. Skru ovnen op på ca. 140 grader i 3 – 4 timer.
Server med årstidens grønt.
Gem skrog og restekød til de kommende dage.
Dag 2: Hønsesalat
Resten af kødet, uden skind, som I ikke spiste dagen i forvejen, skæres nu i mundrette stykker.
Rør creme fraise 38%, grov sennep, citronsaft og lidt citronskal, timian, helst frisk, salt og peber sammen.
Tilføj æbler, rødløg og lidt blegselleri og rør kylling i.
Serveres til et lækkert flutes.
Dag 3: Suppe
Kom hele skroget, skind og restrende kød i en gryde og dæk med vand, løg, gulerødder og andet godt suppe grønt.
Kog op og lad det simre i 1 time.
Si suppen og tilsæt friske grøntsager i tern.
Pil det sidste kød af skroget og tilføj det til suppen.
Smag til med salt/soya/fond og server et godt stykke brød til.