Krydrede kyllinge- eller kalkundeller på spyd med ovnbagte pastinakker og tomatchutney

(4 pers)

Ingredienser:

Krydrede kyllinge- eller kalkundeller på spyd:

  • – 500 g Gothenborgs økologiske hakkede kyllinge- eller kalkunkød
  • – 1 peberfrugt i små tern (gerne ½ rød og en ½ gul)
  • – 1 løg, finthakket
  • – 2 fed hvidløg, presset/finthakket
  • – 2 tsk. røget paprika
  • – 1 tsk. gurkemeje
  • – 1 rød chili, finthakket
  • – 2 store håndfulde spinat
  • – 2 spsk. havregryn
  • – 2 spsk. mælk
  • – Salt og peber
  • – 4 spyd

Ovnbagte pastinakker:

  • – 1 kg pastinakker
  • – Salt og peber
  • – Olie

Tomatchutney (1 glas):

  • – 1 dl æbleeddike
  • – ½ dl alm. eddike + 1½ dl vand
  • – 125 g sukker (først 100 g)
  • – 500 g tomater
  • – ½ rød peberfrugt
  • – 1½ spsk. sennepsfrø
  • – ½ tsk. grofthakket rosmarin
  • – 3 fed hvidløg
  • – ½ fintrevet muskatnød
  • – ½ god håndfuld rosiner og abrikoser
  • – 350 g løg, grofthakket
  • – 1 chili med kerner
  • – Lidt røget paprika, salt og peber

Fremgangsmåde:


Krydrede kyllinge- eller kalkundeller på spyd:

  1. Bland kyllinge- eller kalkunkødet med de øvrige ingredienser. Rør den grundigt, indtil den bliver lind.
  2. Form farsen til små kugler. Brug ca. en lille håndfuld fars pr. delle.
  3. Steg dellerne på en pande i lidt olie eller i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
  4. Sæt dellerne på spyd, og server dem sammen med pastinakker og tomatchutneyen.


Ovnbagte pastinakker:

  1. Skræl pastinakkerne og skær dem i skiver på ca. 1 cm tykkelse.
  2. Vend pastinakkerne med olie, salt og peber.
  3. Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Giv dem evt. 5 minutter på grill til sidst, hvis de skal være ekstra sprøde.

Tomatchutney:

  1. Kog eddike, vand og sukker op.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser på nær paprika, salt og peber.
  3. Lad det stå og simre en halv time.
  4. Smag til med salt, peber og røget paprika.
  5. Stil chutneyen på køl, og server den kold sammen med kyllinge- eller kalkundeller og pastinak.
Brunch Gothenborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.