(4 pers)
Ingredienser:
Krydrede kyllinge- eller kalkundeller på spyd:
- – 500 g Gothenborgs økologiske hakkede kyllinge- eller kalkunkød
- – 1 peberfrugt i små tern (gerne ½ rød og en ½ gul)
- – 1 løg, finthakket
- – 2 fed hvidløg, presset/finthakket
- – 2 tsk. røget paprika
- – 1 tsk. gurkemeje
- – 1 rød chili, finthakket
- – 2 store håndfulde spinat
- – 2 spsk. havregryn
- – 2 spsk. mælk
- – Salt og peber
- – 4 spyd
Ovnbagte pastinakker:
- – 1 kg pastinakker
- – Salt og peber
- – Olie
Tomatchutney (1 glas):
- – 1 dl æbleeddike
- – ½ dl alm. eddike + 1½ dl vand
- – 125 g sukker (først 100 g)
- – 500 g tomater
- – ½ rød peberfrugt
- – 1½ spsk. sennepsfrø
- – ½ tsk. grofthakket rosmarin
- – 3 fed hvidløg
- – ½ fintrevet muskatnød
- – ½ god håndfuld rosiner og abrikoser
- – 350 g løg, grofthakket
- – 1 chili med kerner
- – Lidt røget paprika, salt og peber
Fremgangsmåde:
Krydrede kyllinge- eller kalkundeller på spyd:
- Bland kyllinge- eller kalkunkødet med de øvrige ingredienser. Rør den grundigt, indtil den bliver lind.
- Form farsen til små kugler. Brug ca. en lille håndfuld fars pr. delle.
- Steg dellerne på en pande i lidt olie eller i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
- Sæt dellerne på spyd, og server dem sammen med pastinakker og tomatchutneyen.
Ovnbagte pastinakker:
- Skræl pastinakkerne og skær dem i skiver på ca. 1 cm tykkelse.
- Vend pastinakkerne med olie, salt og peber.
- Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Giv dem evt. 5 minutter på grill til sidst, hvis de skal være ekstra sprøde.
Tomatchutney:
- Kog eddike, vand og sukker op.
- Tilsæt de resterende ingredienser på nær paprika, salt og peber.
- Lad det stå og simre en halv time.
- Smag til med salt, peber og røget paprika.
- Stil chutneyen på køl, og server den kold sammen med kyllinge- eller kalkundeller og pastinak.