Kyllingehjerter i efterårsbygotto

Det her er en rigtig comfort-spise. Den gør maven rigtig varm og glad.

4 personer.

Ingredienser:

  • – 200 g Gotenborgs økologiske kyllingehjerter
  • – 1 dl brandy eller cognac
  • – 2 stilk bladselleri
  • – 2 stk. løg
  • – 2 fed hvidløg
  • – 100 g parmesan
  • – 3 spsk. smør
  • – 150 g kantareller eller anden god fast spisesvamp
  • – 200 g perlebyg eller hvedekerner
  • – 2 dl tør hvidvin
  • – 1 skvæt æbleeddike
  • -1 l hønsefond
  • -200 g spinat
  • – 1 æble skåret i små tern
  • – Frisk persille
  • – Evt. fintrevet citronskal

Fremgangsmåde:

  1. Rens kyllingehjerterne for eventuelle sener, hinder og blodrester.
  2. Marinér kyllingehjerter i hvidløg, citronskal, salt og peber i minimum halv time – gerne længere.
  3. Steg hjerterne i olie på en meget varm pande i et par minutter. Hæld en sjat cognac ved og vend dem hurtigt. Tag dem straks af panden herefter, og dæk dem med sølvpapir og et viskestykke.
    4. Hak løg, hvidløg og bladselleri fint, og riv parmesanen.
    5. Rens svampene og skær dem i mundrette stykker.
  4. Smelt smørret i en gryde. Steg derefter løg, hvidløg og bladselleri, indtil løgene bliver klare.
  5. Tilsæt perlebyggen og vend den et par gange, så de begynder at se klare ud.
  6. Hæld et skvæt æbleeddike ved og lad perlebyggen opsuge det. Tilsæt herefter hvidvinen og lad dette reducere.
  7. Tilsæt fond 1 dl (brug evt. fond fra side ..) ad gangen, indtil perlebyggen er al dente, og retten forekommer cremet.
  8. Vend parmesanost, spinat, svampe og hjerter i, og smag til med peber.

11. Anret bygottoen med et drys af finthakket æble, citronskal og frisk persille.

Brunch Gothenborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.