Ølbraiseret andelår med farverig grønkålssalat

 

4 personer.

Ingredienser:

Øl-braiseret andelår:

  • – 4 Gothenborgs økologiske andelår (Alternativt kan man også bruge gåselår)
  • – 1 mørk øl
  • – 3 dl vand
  • – 50 g salt
  • – 200 g brunfarin
  • – 4 løg i kvarte
  • – 6 fed hvidløg, grofthakket
  • – Friske krydderurter (rosmarin og timian)

Grønkålssalat med honningglaseret hokkaido:

  • – 3 stængler grønkål
  • – ½ hokkaido græsker
  • – 1 æble i tern
  • – 1 avokado i tern
  • – 1 spsk. honning
  • – 2 spsk. æblecidereddike
  • – 1 spsk. olivenolie
  • – 1 fed hvidløg, presset
  • – Saltmandler (se opskrift side ..)
  • – Evt. 200 g kogte hvedekerner

Fremgangsmåde:

 

Ølbraiseret andelår:
Dag 1:

  1. Opløs sukker og salt, i øl og vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  3. Lad det stå tildækket i 1-1,5 døgn

Dag 2:

  1. Læg andelårene i et ildfastfad sammen med marinaden, så andelårene er halvt dækket.

Tip: Hvis man bruger gåselår, anbefales det, at man skærer lidt af fedtet fra, samt deler låret i under- og overlår.

  1. Lårene steges i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min, hvorefter de steges videre ved 120 grader i ca. 4 timer.

Tip: Stegeskyen kan bruges til at lave sovs på, men denne bør ikke tilsættes salt, da der er rigeligt i selve skyen.

Grønkålssalat:

  1. Snit grønkål fint.
  2. Skær hokkaido i skiver på ca. ½ cm tykkelse og vend dem i honning, salt og peber.
  3. Bag hokkaido-skiverne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er møre og let gyldne.
  4. Bland dressingen sammen af honning, æblecidereddike, hvidløg, olivenolie, salt og peber.
  5. Vend grønkål, hokkaido, æble og avokado med dressingen, og top med saltmandler.
  6. Tip: Ønskes der en mere mættende salat, tilsæt 200 g hvedekerner kogt efter anvisning.