4 personer.
Ingredienser:
Øl-braiseret andelår:
- – 4 Gothenborgs økologiske andelår (Alternativt kan man også bruge gåselår)
- – 1 mørk øl
- – 3 dl vand
- – 50 g salt
- – 200 g brunfarin
- – 4 løg i kvarte
- – 6 fed hvidløg, grofthakket
- – Friske krydderurter (rosmarin og timian)
Grønkålssalat med honningglaseret hokkaido:
- – 3 stængler grønkål
- – ½ hokkaido græsker
- – 1 æble i tern
- – 1 avokado i tern
- – 1 spsk. honning
- – 2 spsk. æblecidereddike
- – 1 spsk. olivenolie
- – 1 fed hvidløg, presset
- – Saltmandler (se opskrift side ..)
- – Evt. 200 g kogte hvedekerner
Fremgangsmåde:
Ølbraiseret andelår:
Dag 1:
- Opløs sukker og salt, i øl og vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Lad det stå tildækket i 1-1,5 døgn
Dag 2:
- Læg andelårene i et ildfastfad sammen med marinaden, så andelårene er halvt dækket.
Tip: Hvis man bruger gåselår, anbefales det, at man skærer lidt af fedtet fra, samt deler låret i under- og overlår.
- Lårene steges i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min, hvorefter de steges videre ved 120 grader i ca. 4 timer.
Tip: Stegeskyen kan bruges til at lave sovs på, men denne bør ikke tilsættes salt, da der er rigeligt i selve skyen.
Grønkålssalat:
- Snit grønkål fint.
- Skær hokkaido i skiver på ca. ½ cm tykkelse og vend dem i honning, salt og peber.
- Bag hokkaido-skiverne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er møre og let gyldne.
- Bland dressingen sammen af honning, æblecidereddike, hvidløg, olivenolie, salt og peber.
- Vend grønkål, hokkaido, æble og avokado med dressingen, og top med saltmandler.
- Tip: Ønskes der en mere mættende salat, tilsæt 200 g hvedekerner kogt efter anvisning.