Hyldeblomst braiserede kalkunvinger i frisk sommersandwich

Dette er en virkelig lækker sandwich, som både kan serveres på skovtur og for gæster.

6 personer

Ingredienser:

Hyldeblomst braiserede kalkunvinger (Skal trække i lage natten over):
– 2 kalkunvinger

Lage:
– 4 dl hyldeblomst saft
– 6 dl hvidvin
– 8 dl vand
– 100 g salt
– 125 g sukker
– 1 citron i kvarte
– 2 løg i kvarte
– Timian
– Rosmarin

Focaccia (sandwichbrød):
– 20 g gær
– 6 dl vand
– 3 dl emmermel (evt. en anden grov meltype)
– 5 ½ dl hvedemel
– ½ dl havregryn
– 2 tsk honning
– 1 dl olivenolie
– Rosmarin
– Flagesalt

Coleslaw:
– ca. ½ rød spidskål
– 2 gulerødder
– 3 spsk. skyr
– 1 tsk mayonnaise
– Citronsaft
– Salt og peber
– Frisk hakket basilikum

Fremgangsmåde:

Hyldeblomst braiseret kalkunvinger:
Dag 1:

  1. Opløs salt og sukker i 4 dl hvidvin, hyldeblomstsaft og vand
  2. Kom derefter resten af ingredienserne til lagen i.
  3. Hæld lagen over kalkunvingerne og stil det på køl i 1-1 ½ døgn.

Dag 2:

  1. Tag kalkunvingerne op ad lagen og læg dem i et ildfast fad. Gem lagen!
  2. Tag 3 dl af lagen fra og hæld resten over vingerne sammen med 2 dl hvidvin.
  3. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter, så kalkunvingerne brunes af.
  4. Skru ned til 120 grader og lad vingerne stege i 4-5 timer. Dette vil gøre dem godt møre.

Focaccia-brød:

  1. Opløs gæren i vand og tilsæt honning og olivenolie.
  2. Tilsæt melet lidt af gangen, indtil dejen har en konsistens som tyk havregrød.
  3. Lad dejen stå tildækket i skålen en halv time.
  4. Fordel dejen i to rugbrødsforme, og lad den stå tildækket i endnu en halv time.
  5. Pensl overfladen af dejen med olivenolie og stik huller i dejen med en våd finger.
  6. Drys med frisk rosmarin og flagesalt og stil brødene i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Coleslaw:
1. Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft.

  1. Bland gulerod og spidskål med skyr og mayonnaise.
  2. Smag til med citronsaft, salt, peber og basilikum.

Servering: Pluk kødet af vingerne. Del brødet i 6 stykker, skær det op og kom rigeligt med coleslaw på bunden af focacciaen. Top med kalkunkødet og luk focacciaen med toppen.

kalkunvinger
Brunch Gothenborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.