Dette er en virkelig lækker sandwich, som både kan serveres på skovtur og for gæster.
6 personer
Ingredienser:
Hyldeblomst braiserede kalkunvinger (Skal trække i lage natten over):
– 2 kalkunvinger
Lage:
– 4 dl hyldeblomst saft
– 6 dl hvidvin
– 8 dl vand
– 100 g salt
– 125 g sukker
– 1 citron i kvarte
– 2 løg i kvarte
– Timian
– Rosmarin
Focaccia (sandwichbrød):
– 20 g gær
– 6 dl vand
– 3 dl emmermel (evt. en anden grov meltype)
– 5 ½ dl hvedemel
– ½ dl havregryn
– 2 tsk honning
– 1 dl olivenolie
– Rosmarin
– Flagesalt
Coleslaw:
– ca. ½ rød spidskål
– 2 gulerødder
– 3 spsk. skyr
– 1 tsk mayonnaise
– Citronsaft
– Salt og peber
– Frisk hakket basilikum
Fremgangsmåde:
Hyldeblomst braiseret kalkunvinger:
Dag 1:
- Opløs salt og sukker i 4 dl hvidvin, hyldeblomstsaft og vand
- Kom derefter resten af ingredienserne til lagen i.
- Hæld lagen over kalkunvingerne og stil det på køl i 1-1 ½ døgn.
Dag 2:
- Tag kalkunvingerne op ad lagen og læg dem i et ildfast fad. Gem lagen!
- Tag 3 dl af lagen fra og hæld resten over vingerne sammen med 2 dl hvidvin.
- Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter, så kalkunvingerne brunes af.
- Skru ned til 120 grader og lad vingerne stege i 4-5 timer. Dette vil gøre dem godt møre.
Focaccia-brød:
- Opløs gæren i vand og tilsæt honning og olivenolie.
- Tilsæt melet lidt af gangen, indtil dejen har en konsistens som tyk havregrød.
- Lad dejen stå tildækket i skålen en halv time.
- Fordel dejen i to rugbrødsforme, og lad den stå tildækket i endnu en halv time.
- Pensl overfladen af dejen med olivenolie og stik huller i dejen med en våd finger.
- Drys med frisk rosmarin og flagesalt og stil brødene i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Coleslaw:
1. Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft.
- Bland gulerod og spidskål med skyr og mayonnaise.
- Smag til med citronsaft, salt, peber og basilikum.
Servering: Pluk kødet af vingerne. Del brødet i 6 stykker, skær det op og kom rigeligt med coleslaw på bunden af focacciaen. Top med kalkunkødet og luk focacciaen med toppen.