Stegevejledning Gothenborg Kalkun

Det kan være virkelig vanskeligt at ramme den perfekte mørhed når man tilbereder en hel kalkun. Timing og temperatur er alt! Det kan sagtens lade sig gøre at stege en så stor fugl til perfektion derhjemme. Her giver vi dig nogle tips med på vejen.

 

Forberedelse

  • Pak kalkunen ud af posen og tø den op i 3-4 døgn i køleskab eller et køligt sted.

Saltlage

  • Spræng kalkunen ved at lægge den i saltlage i ca. 1 døgn i en stor balje eller lign i køleskab:
    • ½ kg salt
    • 250 g sukker
    • 5 liter vand

Fyld og snøring

  • Fyld kalkunen med det ønskede fyld (til jul anbefaler vi en god saltet fars med løg, appelsin, æbler og valnøddekerner).
  • Luk med kødnåle.
  • Bind evt. vinger og lår ind til kroppen med madsnor.
  • Gnid den udvendigt med salt og dine yndlingskrydderier.

Stegning

  • Steg kalkunen 7–8 timer ved 100–140 °C.
  • Tjek sluttemperaturen med stegetermometer – farsen skal være over 75 °C.
  • Skru til sidst ovnen op til 200 °C i 10–15 min. for at sikre sprødt skind.

Hviletid

  • Lad kalkunen hvile mindst 30 min. uden for ovnen før udskæring.

Kalkunen skal være helt mør og meget saftig, så er den bedst.

God fornøjelse – og velbekomme!

Download Stegevejledning for Gothenborg Kalkun

Stegt gås - vejledning til gåsesteg

Bestil julefjerkræ fra Gothenborg

Du kan nu sikre dig din økologiske Gothenborg-favorit til julebordet. Bestil nu og få leveret eller afhent når julen nærmer sig.