Vores gode økologiske Skovkylling er opdrættet under åbent himmel, med frisk græs og kløver at hygge sig med. Vi vil gerne have du bruger tid på at tilberede din Skovkylling, ligesom vi har brugt tid på at opdrætte den.

Tø kyllingen langsomt op i køleskabet, gerne i 2 dage, og steg den i ovnen ved svag varme i mange timer – så lover vi at du får et lækkert resultat.

Sådan steges din økologiske Gothenborg Skovkylling

Hel kylling:

Skovkyllingen tages ud af posen og tøes langsomt op i køleskabet (helst 2 døgn). Derved bevares saften bedst i kødet.

Skovkyllingen krydres efter lyst og behag og kommes herefter i en stegeso eller et ildfast fad med låg.

Stegningen startes ved høj varme. Enten ved at brune den let i en gryde eller pande, eller ved at give den 20 min. i ovnen ved 200°C.

Herefter steges kyllingen ved 150°C i ca. 60-80 min., afhængigt af størrelsen.

Brug et stegetermometer og tag kyllingen ud, når den når en kernetemperatur på 75°C ved brystet og 82°C ved låret.

Lad kyllingen hvile i 10-15 min. inden servering, så saften fordeles i kødet.

Udskårne stykker:

Lår og overlår kan brunes let på en pande og derefter steges i ovnen ved 175°C i ca. 35-45 min.

Bryststykker kan steges på en pande ved middel varme i ca. 8-10 min. på hver side.

Vinger kan krydres og bages i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 min.

Tips til ekstra smag:

Marinér kyllingen i urter, citron og olie inden stegning.

Brug stegeskyen til at lave en lækker sauce.

Server med sæsonens grøntsager og en cremet kartoffelmos.

God fornøjelse med din økologiske Skovkylling!

ÅBEN OPSKRIFT SOM PDF

Brunch Gothenborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.