Enten til frokost eller aftensmad kan denne ret være udsøgt.
4 personer
- Ingredienser:
Stegt kyllingebryst
– 2 Gothenborg kyllingebryst
– 1 spsk. smørOvnbagt spidskål:
– 1 stort spidskål
– 100 g rygeost
– Saft fra ½ citron
– 2 spsk. Honning
– 2 tsk sennep
– 40 g mandler
– Salt og peber
Fremgangsmåde:
Stegt kyllingebryst:
1. Skær inderfileten fra kyllingebrystet.
2. Gnub salt ind i kyllingebrystet og læg det i pres i en bradepande i ca. 30 min.
At lægge i pres betyder, at man skal placere noget tungt ovenpå kyllingebrystet, således det presses nedad og sammen.
3. Sæt bradepanden i ovnen ved 180 grader i 8 minutter, mens kyllingebrystet stadig er under pres.
4. Imens kyllingebrystet er i ovnen, opvarmes en pande med smør
5. Tag brystet ud af ovnen og giv det 1 minut på hver side, til det er let gyldent.
Ovnbagt spidskål:
1. Spidskålet deles i to og steges på en klat smør på en varm pande i 2 minutter, så det får en gylden stegeskorpe.
2. Kom de stegte spidskål i et ildfast fad, så den opskårne side ligger opad. Fordel honning, sennep, citronsaft og rygeost ovenpå spidskålet.
3. Hak mandlerne groft og drys dem samt lidt salt og peber på spidskålet
4. Sæt fadet i en ovn på 200 grader i ca. 10 minutter.
5. Anret til sidst det ovnbagte spidskål med kyllingebrystet på en tallerken.