Hot wings er blevet en anstændig spise. Vores gode kødfulde kyllingevinger gør det fremragende marineret og stegt som hot wings – MUMS!
4 personer
Ingredienser:
Hotwings:
– 500 g Gothenborg kyllingevinger
Marinade:
– 350 g mosede tomater
– ¼ dl æbleeddike
– ½ dl ketchup
– ¼ dl olivenolie
– 2 fed hvidløg
– 3 spsk. salt
– ½ dl brun farin
– ¼ dl Smoked Sally krydderi (kan købes i gårdbutikken)
– Eventuel ½ spsk. røget paprika
Fritter af søde kartofler:
– 3 store søde kartofler
– 4 spsk. olivenolie
– salt og peber
Grov avokado-dip:
– 3 stk. store avokado
– 2 fed hvidløg
– 1 tsk. salt
– ½ rød peberfrugt, finthakket
– ½ rød chili, finthakket
– 3 spsk. frisk persille
– 2 spsk. oregano
– 2 spsk. olivenolie
– 2 spsk. rød balsamico
– 2 spsk. frisk citronsaft
Fremgangsmåde:
Hotwings:
1. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Gem 2 dl til at pensle på de færdige hotwings.
2. Kom kyllingevingerne i et ildfast fad og hæld marinaden over dem. Lad det trække i 30 min.
3. Kom kyllingevingerne i ovnen ved 100 grader i 3 ½ time, indtil de er gennemstegte. Alternativt kan de også steges på grillen eller grillpande.
4. Til sidst pensles vingerne med det sidste af marinaden inden servering.
Fritter af søde kartofler:
1. Vask kartoflerne og skær dem i grove både.
2. Vend dem i olie på en bageplade med bagepapir og kværn salt over dem.
3. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til de er møre og let sprøde.
Grov avokado-dip:
1. Kom alle ingredienserne, på nær avokado, i en minihakker og hak det til en grov dressing.
2. Skær avocadoerne i grove tern og kom dem op i en skål.
3. Hæld dressingen ud over avokadoerne lidt ad gangen, indtil dippen får den ønskede smag.