Barbecuemarinerede hotwings med sprøde fritter og grov avokado-dip

Hot wings er blevet en anstændig spise. Vores gode kødfulde kyllingevinger gør det fremragende marineret og stegt som hot wings – MUMS!

4 personer


Ingredienser:
Hotwings:
– 500 g Gothenborg kyllingevinger
Marinade:
– 350 g mosede tomater
– ¼ dl æbleeddike
– ½ dl ketchup
– ¼ dl olivenolie
– 2 fed hvidløg
– 3 spsk. salt
– ½ dl brun farin
– ¼ dl Smoked Sally krydderi (kan købes i gårdbutikken)
– Eventuel ½ spsk. røget paprika

Fritter af søde kartofler:
– 3 store søde kartofler
– 4 spsk. olivenolie
– salt og peber

Grov avokado-dip:
– 3 stk. store avokado
– 2 fed hvidløg
– 1 tsk. salt
– ½ rød peberfrugt, finthakket
– ½ rød chili, finthakket
– 3 spsk. frisk persille
– 2 spsk. oregano
– 2 spsk. olivenolie
– 2 spsk. rød balsamico
– 2 spsk. frisk citronsaft

Fremgangsmåde:

Hotwings:
1. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Gem 2 dl til at pensle på de færdige hotwings.
2. Kom kyllingevingerne i et ildfast fad og hæld marinaden over dem. Lad det trække i 30 min.
3. Kom kyllingevingerne i ovnen ved 100 grader i 3 ½ time, indtil de er gennemstegte. Alternativt kan de også steges på grillen eller grillpande.
4. Til sidst pensles vingerne med det sidste af marinaden inden servering.

Fritter af søde kartofler:

1. Vask kartoflerne og skær dem i grove både.
2. Vend dem i olie på en bageplade med bagepapir og kværn salt over dem.
3. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til de er møre og let sprøde.

Grov avokado-dip:
1. Kom alle ingredienserne, på nær avokado, i en minihakker og hak det til en grov dressing.

2. Skær avocadoerne i grove tern og kom dem op i en skål.
3. Hæld dressingen ud over avokadoerne lidt ad gangen, indtil dippen får den ønskede smag.

hotwings med sprøde fritter
Brunch Gothenborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.