Økologiske ænder fra Gothenborg

Gothenborgs ænder lander på mange juleborder rundt omkring i landet. Vi er blandt de eneste i Danmark der opdrætter økologiske frilands ænder. For os på Gothenborg er ænderne nogle dejlige og særlige dyr at beskæftige os med. De er rolige og fornøjelige dyr at kigge på. De vrælter rundt på markerne i flokke og nyder livet med at snadre med vand og kan godt lave store huller med deres næb når de søger efter insekter og andre smådyr i jorden.

På Gothenborg opdrætter vi 2 forskellige slags ænder; Landanden og Mulard anden.

Landanden

Landanden er af racen Pekingand kaldes også dansk and, traditionel and eller maple leaf-and. Peking-anden er en svømmefugl. Derfor har den et lidt større fedtlag end andre racer, som giver et lidt større svind ved tilberedningen. I forhold til moskusanden er landanden lidt lysere i kødet, og anden vokser hurtigere end moskusen. Landanden ender typisk på 2400-3800 gram.

Mulardanden

Mulardand er ikke en egentlig anderace, men en krydsning mellem berberi-ænder og ænder der stammer fra gråænder, som oftest Peking eller Rouen. Mularden kombinerer den hurtige tilvækst fra Peking med en stor muskelmasse og det mere mørke, magre kød fra berberi-anden.

Mulard bruges typisk i mindre, økologiske produktioner. Vejer typisk 2500-3500 gram.

Den har en helt fantastisk smag og kødstruktur. Vi er meget stolte af vores økologiske Gothenborg mulardænder, og vil typisk anbefale denne. Vægtmæssigt lander den normalvis på 2500 – 3500 gram

Det svinger lidt i hvor mange ænder vi har til at gå på markerne. Vi forsøger at tilpasse efterspørgsel, men da vi kun har fritgående dyr, så har vi også en begrænsning på hvor mange ænder vi kan nå at producere på en sæson. Derfor anbefaler vi vores kunder at være klar ved tasterne når vores ænder er klar til julesalget først på efteråret.

Vi vil gerne slå et slag for at man også kan spise and på andre tidspunkter af året. Fjerkræ er generelt et mindre co2 belastende alternativ, så hvis man skifter de røde bøffer ud med noget lækkert mørkt andekød engang i mellem, så rykker vi sammen i nogle ting.

Gothenborgs ænder er rost blandt mange, og du kan finde dem i sortiment ved fx Salling Super, og ved mange forskellige forhandlere rundt omkring i landet.

Se vores forhandler liste her.

Mangler du inspiration til at tilberede kalkun, så klik ind på billederne nedenfor – velbekomme!

Brunch Gothenborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.