Saltsprængt Skovkylling

Til 4 personer

1 stk. Gothenborgs økologisk Skovkylling

Saltlage:

4 liter vand
400 g groft salt
75 g sukker
2 laurbærblade
½ tsk. allehånde
½ tsk. nelliker
1 tsk. sorte peberkorn

Kogelage:

Vand
2 løg
1 gulerod
1 persillerod
1 porre
2 laurbærblade
1 tsk. peberkorn
4 kviste timian

 

Kog alle ingredienserne til saltlagen sammen, indtil både salt og sukker er opløst.

Afkøl saltlagen helt.

Rens kyllingen for eventuel indmad og fjer. Vær opmærksom på, at Gothenborg kyllingen har en pose med indmad indeni, som skal fjernes.

Bind kyllingelår tæt sammen og bind vingerne tæt til kroppen. Dette gøres for at undgå, at de små kødstykker bliver for salte og for hurtigt færdigkogt ved tilberedningen.

Dæk kyllingen med den afkølede saltlage og stil den i køleskab i et døgn.

Tag kyllingen op af saltlagen og skyl den i koldt vand. Saltlagen skal ikke bruges igen. 

Læg kyllingen i en gryde og dæk den med vand. Kog langsomt op, og fjern eventuelt skum med en ske.

Smag på vandet – hvis det er for salt, skal det skiftes, således at kyllingen koger videre i nyt vand.

Rens grøntsager og skær dem i grove stykker. Kom dem i gryden sammen med laurbærblade, peberkorn og timian.

Lad grydens indhold koge ved svag varme under låg i ca. 1-1½ time. Vend kyllingen undervejs, så både bryst og ryg vender nedad. Fjern skum undervejs, hvis dette er nødvendigt.

Stik med en kødnål i kyllingens lår – hvis væsken er klar, er kyllingen færdigstegt.

Når kyllingen er færdigkogt, tages den op ad gryden og skindet fjernes.

Riv evt. kødet i mindre stykker med gaffel.

Perfekt i pitabrød, en wrap eller en lækker salat.

Velbekomme.

saltsprængt skovkylling
Brunch Gothenborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.