Et hjemmelavet rugbrød er både meget sundere og billigere end dem du køber i supermarkedet.

Her på Gothenborg bager vi et godt smagfuldt rugbrød – synes vi selv. Vi håber du har lyst til at bage med.

Denne opskrift giver 2 store rugbrød. Du kan enten vælge at fryse den ene, eller halvere portionen, hvis det er for meget.

Dag 1:

100 gr. groft rugmel

200 gr. knækket rugkerner

150 gr. sigtet spelt- eller hvedemel

150 gr. grahamsmel

30 gr. salt

1,5 dl. rugsurdej

0,5 liter vand

Alle ingredienser røres godt sammen – lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Dag 2:

250 gr. rugmel

150 gr. knækket rug

100 gr. hvedemel

125 gr. groft mel

1 hvidtøl

2 dl. vand

2 dl. blandet solsikkekerner, hørfrø og græskarkerner

Alt røres sammen og fordeles i 2 forme. Herefter skal rugbrødene hæve igen – til de er vokset ca. 50%.

Bages v. 180 C i ca. 1 time og 45 min. eller til de har en kernetemperatur på 96 grader.

Brunch Gothenborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.