På Gothenborg gør vi noget ud af at bruge alt fra vores fjerkræ, så indmad skal der på menuen engang imellem. Denne ret er let og lækker.
Dejlig i det spæde forår med et lille glas vin til.
Let frokost til 4 pers.
Ingredienser:
Lun salat:
- – To store gule beder skåret i både
– To store gulerødder i stænger - – 1 rødløg skåret i både
- – 1 æble i tern
- – 2-4 spsk. cognac
- – 1 pakke feldsalat (eller anden salat)
- – 1 bundt persille
- – Olie
- – Saltede græskarkerner
- Stegt kyllingelever:
- – 300-400 g Gothenborgs økologisk lever
- – 1 spsk. smør
- – Salt og peber
- – 1 spsk. brun farin (alternativ hvidt sukker)
- – 1 spsk. timianblade
- – Balsamicoeddike
Sennepsvinagrette:
- – 1 tsk. dijonsennep
- – 2 tsk. honning
- – 2 spsk. æbleeddike
- – 3 spsk. rapsolie
- – Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Rens kyllingeleveren for sener og hinder. Skyld dem for eventuelle blodrester, og dup dem tørre.
- Bland brun farin, salt, peber og timianblade i en plasticpose. Kom kyllingeleveren heri, og lad den marinere i 30 minutter.
- Kom smør på en varm pande. Kom herefter kyllingeleveren på panden, og steg dem kortvarigt ved høj varme. Færdigsteg dem ved lav varme i 3-4 minutter.
Vend dem kort i balsamicoeddike, lige inden de tages af panden og krydre med ekstra peber.
- Anbring beder, gulerod og rødløg i et ildfast fad og vend dem i olie, salt og peber. Steg det i ovnen i 15 minutter ved 230 grader, hvoraf de sidste fem minutter er på grillfunktion.
- Bland alle ingredienser til dressingen sammen.
- Tag grøntsagerne ud af ovnen og vend æble, dressingen og cognac i.
- Vend feldsalaten med de ovnbagte grøntsager, og anret dette med kyllingeleveren og hakket, frisk persille.