Stegt kyllingelever på lun salat med sennepsvinaigrette

På Gothenborg gør vi noget ud af at bruge alt fra vores fjerkræ, så indmad skal der på menuen engang imellem. Denne ret er let og lækker.

Dejlig i det spæde forår med et lille glas vin til.

Let frokost til 4 pers.

Ingredienser:

Lun salat:

  • – To store gule beder skåret i både
    – To store gulerødder i stænger
  • – 1 rødløg skåret i både
  • – 1 æble i tern
  • – 2-4 spsk. cognac
  • – 1 pakke feldsalat (eller anden salat)
  • – 1 bundt persille
  • – Olie
  • – Saltede græskarkerner
  • Stegt kyllingelever:
  • – 300-400 g Gothenborgs økologisk lever
  • – 1 spsk. smør
  • – Salt og peber
  • – 1 spsk. brun farin (alternativ hvidt sukker)
  • – 1 spsk. timianblade
  • – Balsamicoeddike

Sennepsvinagrette:

  • – 1 tsk. dijonsennep
  • – 2 tsk. honning
  • – 2 spsk. æbleeddike
  • – 3 spsk. rapsolie
  • – Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Rens kyllingeleveren for sener og hinder. Skyld dem for eventuelle blodrester, og dup dem tørre.
  2. Bland brun farin, salt, peber og timianblade i en plasticpose. Kom kyllingeleveren heri, og lad den marinere i 30 minutter.
  3. Kom smør på en varm pande. Kom herefter kyllingeleveren på panden, og steg dem kortvarigt ved høj varme. Færdigsteg dem ved lav varme i 3-4 minutter.

Vend dem kort i balsamicoeddike, lige inden de tages af panden og krydre med ekstra peber.

  1. Anbring beder, gulerod og rødløg i et ildfast fad og vend dem i olie, salt og peber. Steg det i ovnen i 15 minutter ved 230 grader, hvoraf de sidste fem minutter er på grillfunktion.
  2. Bland alle ingredienser til dressingen sammen.
  3. Tag grøntsagerne ud af ovnen og vend æble, dressingen og cognac i.
  4. Vend feldsalaten med de ovnbagte grøntsager, og anret dette med kyllingeleveren og hakket, frisk persille.
stegt kyllingelever
Brunch Gothenborg

Prøv vores populære økologiske brunch

Nyd en smagfuld og autentisk brunch med udsigt til fjerkræ på friland 🐣

Udvalgte weekender fra 9.30-12.00.