Grillet økologisk andebryst

Sommeren er over os, og vi kunne ikke selv modstå tanken om et sprødt grillet andebryst på grillen. Det gik – hvis vi selv skal sige det; mægtigt godt! Sprødt på skindet og rosa i midten. Skåret tyndt, på en sprød frisk fyldig salat, med et godt surdejsbrød til – så skal vi ikke bede om mere.
Her er vores guide til at grille et andebryst til perfektion!

Skindet på andebrystet ridses med en meget skarp kniv, krydres og grilles ved høj varme med skind siden ned mod varmen til en start.
Når skindet er sprødt vendes brystet om, varmen skrues lidt ned, og andebrystet får lov til at stege under låget i ca 10 min.
Nu kommer det vigtigste: sørg for at dit andebryst får lov til at hvile i 10-15 min. indpakket i folie bagefter. Det er svært at vente – men det gør hele forskellen!  Saften trækker sig ind i kødet, i stedet for at løbe ud når det skæres med det samme.

Til salaten brugte vi: hjertesalat, radiser, agurk, parmesan, hvidløgsristede croutoner, cherrytomater, forårsløg, rødløg. Oven på lavede vi en tyk dressing af creme fraiche. sennep, fløde, citron, salt og peber.
Du kan selvfølglig bruge de ingredienser du kan lide, eller allerede har i køleskabet.

Vi håber I kan lide det!